سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خداوند به موسی علیه السلام وحی کرد که دو کفش وعصای آهنین برگیر و آنگاه در زمین سیاحت کن و آثار و عبرتها را بجوی تا آن جا که کفشها پاره و عصا شکسته شود . [ابن دینار]
 

 

 

وبلاگ های قرآنی Quranic Weblogs

تولید محتوای قرآنی در شبکه جهانی تا حد مطلوب، فاصله بسیاری دارد

گروه خبرنگاران افتخاری / خلیل منصوری: تولید محتوای قرآنی به زبان فارسی در شبکه جهانی تا حد مطلوب فاصله بسیاری دارد، در واقع تولید و عرضه پژوهش‌های قرآنی برپایه فن‌آوری‌های روز در شبکه جهانی بسیار کند است.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، حجت‌الاسلام‌والمسلمین «علی نیکبخت» کارشناس غرفه پایگاه‌های قرآنی پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم تهران با بیان این مطلب افزود: با توجه به انبوه اطلاعات، مقالات و پژوهش‌های قرآنی که به زبان فارسی است، تولید و عرضه آن بر پایه فن‌آوری روز بسیار کند است به طوری که می‌توان گفت که در شبکه جهانی اینترنت، این اطلاعات آن چنان کم و اندک است که نمی‌تواند حتی نیازهای ابتدایی کاربران این شبکه را برآورده کند.

وی با اشاره به روند رو به رشد کاربران اینترنت گفت: از آن‌جایی که نسل نو، با فن‌آوری جدید در اشکال مختلف آن آشنا و از آن بهره می‌برد، برای حضور جدی مفاهیم و آموزه‌های قرآنی در شبکه جهانی برای این دسته از مخاطبان باید بیش از گذشته تلاش کرد.

 کارشناس‌غرفه‌پایگاه‌های‌قرآنی‌پانزدهمین‌نمایشگاه‌بین‌المللی‌قرآن‌تهران:
به نظر می‌رسد که تولید مفاهیم و عرضه آن بر پایه فن‌آوری‌های جدید به زبان عربی در حد مطلوبی است و پایگاه‌های بسیاری را می‌توان معرفی کرد که به صورت تخصصی به قرآن و پژوهش‌های قرآنی اختصاص یافته‌اند، ولی در حال حاضر تعداد بسیار کمی از پایگاه های قرآنی که حتی به اندازه انگشت‌های یک‌دست هم نمی‌رسند، به طور تخصصی مفاهیم و آموزه های قرآنی را عرضه می‌‌‌‌کنند

این کارشناس پایگاه‌های قرآنی گفت: به نظر می‌رسد که تولید مفاهیم و عرضه آن بر پایه فن‌آوری‌های جدید به زبان عربی در حد مطلوبی است و پایگاه‌های بسیاری را می‌توان معرفی کرد که به صورت تخصصی به قرآن و پژوهش‌های قرآنی اختصاص یافته‌اند، ولی در حال‌حاضر تعداد بسیار کمی از پایگاه های قرآنی که حتی به اندازه انگشت‌های یک دست هم نمی‌رسند، به طور تخصصی مفاهیم و آموزه‌های قرآنی را عرضه می‌کنند.

وی درباره وبلاگ‌های قرآنی گفت: از آن‌جایی که تولید مفاهیم قرآنی و عرضه آن مسأله مهم و با ویژگی‌های خاص است، کاربران کم‌تر تمایل دارند که به وبلاگ‌های قرآنی به عنوان منبع و مأخذ مورد اطمینان برای کسب مفاهیم و معارف قرآنی مراجعه کنند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نیکبخت افزود: شناسایی پایگاه‌های قرآنی و یا وبلاگ تخصصی قرآن که بتوان به عنوان منبع قابل اطمینان از آن یاد کرد به زبان فارسی آن اندازه اندک است که در معرفی پایگاه‌های قرآنی برای اقشار مختلف علمی و سنی با مشکل مواجه هستیم .

وی به عنوان نمونه به پایگاه‌های قرآنی مرتبط به علوم روز اشاره کرد و گفت: بسیاری از کاربران نوجوان اطلاعاتی قرآنی در حوزه‌های مرتبط به علوم روز و قرآن می‌خواهند که نمی‌توان پایگاه معتبری را معرفی کرد که به این مباحث پرداخته باشد. این مشکل در حوزه علوم قرآنی و معارف دیگر نیز به شکل دیگری خودنمایی می‌کند.

شناسایی پایگاه‌های قرآنی و یا وبلاگ تخصصی قرآن که بتوان به عنوان منبع قابل اطمینان از آن یاد کرد به زبان فارسی آن اندازه اندک است که در معرفی پایگاه‌های قرآنی برای اقشار مختلف علمی و سنی با مشکل مواجه هستیم.

این کارشناس قرآنی، درباره مهم‌ترین پایگاه‌های تخصصی قرآنی گفت: شمار این پایگاه‌ها آن قدر کم است که ما به زحمت توانستیم 40 پایگاهی که در حوزه پژوهش‌های قرآنی فعالیت می‌کند را شناسایی و معرفی کنیم که البته بسیاری از آن‌ها عربی و یا انگلیسی هستند.

وی یادآور شد: برای این‌که کاربران بتوانند دست کم با برخی از پایگاه‌های فارسی که محتوای قرآنی دارند ارتباط داشته باشند، فهرستی تهیه شد که در آن همه پایگاه‌های مهم قرآنی معرفی شده‌اند ولی نمی‌توان گفت که همه آن‌ها پایگاه‌های تخصصی قرآن هستند. این مسأله درباره پایگاه پژوهش‌های قرآنی سخت‌تر خود را نشان می‌دهد و چنان‌که گفته شد پایگاه‌های تخصصی قرآن در پژوهش‌های قرآنی بسیار بسیار اندک هستند.

به نظر وی، نگرش جدید به ایجاد دانشنامه‌های قرآنی در شبکه جهانی اینترنت گامی بزرگ برای گردآوری همه اطلاعات به صورت درختی و تخصصی در یک جاست.

این فعال قرآنی افزود: با این همه به جهت فقدان اطلاعات کافی و یا کمی تولید محتوا و مکتوب بودن آن ها نمی‌توان مجموعه کامل و درخور توجهی ارایه کرد.

 حجت‌الاسلام «علی نیکبخت»:
شمار این پایگاه‌ها آن قدر کم است که ما به زحمت توانستیم 40 پایگاهی که در حوزه پژوهش‌های قرآنی فعالیت می‌کنند شناسایی و معرفی کنیم که بسیاری از آن‌ها عربی و یا انگلیسی هستند

وی ادامه داد: دانشنامه موضوعی قرآن مرکز فرهنگ و معارف قرآن و یا مانند آن، تلاشی در این راستاست ولی به جهت همان مسأله کمبود تولید محتوا در این شبکه این اقدام تاکنون تنها به عنوان گام‌های نخست ارزیابی می‌شود که تا حد مطلوب بسیار فاصله دارد.

این کارشناس افزود: به نظر می‌رسد که سرمایه‌گذاری در این حوزه افزون بسیار کم‌تر از حد انتظار است و تولیداتی کمی در این بخش انجام می‌شود. درواقع بسیاری از مراکز تنها به تولیدات دیگران توجه و همان را تکرار می‌کنند و به تولید جدید نمی‌اندیشند.

نیکبخت در پایان گفت: البته برخی از مراکز پژوهشی قرآنی همه نسخه‌های دیجیتالی پژوهش‌های قرآنی خود را در دست کاربران شبکه قرار داده‌اند، ولی این آن چیزی نیست که بتوان تنها با تولیدات یک مرکز به دست آورد و نیازمند نهضت و همکاری همه مراکز و نهادهای پژوهش قرآنی است.





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: پنج شنبه 86/7/12 ::: ساعت 11:35 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر